Wat is Mortex?

Welkom op onze Mortex Tafel website. Mortex is een soort pleister van het merk Beal dat aangebracht kan worden op vrijwel elke ondergrond. Je kunt er tafels, keukenbladen, vloeren, muren, plafonds en badkamermeubels mee bekleden. Maar ook voor exterieur gebruikt leent het product zich uitstekend.

Mortex wordt gemaakt op basis van polymeren. Dat zijn microscopische korrels die samengedrukt worden waardoor er een vochtafstotende pleisterlaag ontstaat. Daarom is het dus perfect te gebruiken op vochtige plaatsen in en rond de woning.

In feite leg je met Mortex een harde, kras- en naadloze beschermingslaag op de ondergrond en werk je het daarna af met een beschermende coating of wax.

EEN GROTE WAAIER AAN KLEUREN

Mortex is verkrijgbaar in een ruim gamma aan kleuren. Zo kun je kiezen voor eenvoudig grijs of beige, maar ook fellere kleuren zijn mogelijk. Wij mengen het pigment met het pleister tot we exact de gewenste kleur verkrijgen. Door de grote keuze aan kleuren en schakeringen past Mortex in zowat elk type interieur. Van klassiek tot modern of eerder landelijk: Mortex komt overal tot zijn recht.

Naast de kleurkeuze bestaan er ook heel wat verschillende soorten textuur. Zo kan je bijvoorbeeld een bepaald reliëf of een gedetailleerd patroon  laten verwerken door de plaatser, wat uw tafel nog unieker maakt.

MORTEX VERSUS BETON-CIRE VERSUS MICROTOPPING

Mortex is dus met andere woorden een deklaag, vandaar dat het een ideale keuze is bij maatwerk. Omdat het volledig met de hand en spatel aangebracht wordt, behoort het tot het duurder segment, maar is het nog steeds goedkoper dan bijvoorbeeld een keukenwerkblad uit natuursteen.

Het product valt onder hetzelfde segment als beton-ciré en microtopping. Maar terwijl deze eerste twee vooral uit cement bestaan, is het hoofdingrediënt van Mortex kalk, wat het iets zachter maakt. Deze drie producten bestaan echter allemaal uit een basis van droge mortel gemixt met kunsthars en pigment. De hoeveelheid hars bepaalt de flexibiliteit en dus de scheurvastheid. Mortex is enorm scheurvast en hierdoor uiterst waterdicht.

Tussen beton-ciré en Mortex zijn de look en feel ongeveer gelijk. Het is vooral de verwerking die een groot verschil maakt. Mortex is veel moeilijker aan te brengen omdat het erg snel droogt. Je moet hierin dus al erg ervaren zijn om de gewenste kleurschakering te verkrijgen. Bij beton-ciré heb je meer tijd voor de verwerking en kun je als doe-het-zelver zelf een egaal effect creëren of een bepaald kleureffect verkrijgen.

In tegenstelling tot beton ciré is Mortex bij 2 technische lagen van 1mm al waterdicht. Een nabehandeling tegen vocht is dus in principe niet nodig. Toch is een coating geen overbodige luxe om het oppervlak optimaal te beschermen.

LAAT MORTEX PLAATSEN DOOR EEN SPECIALIST

Een voorwaarde is dus dat Mortex correct geplaatst wordt. Daarom laat je dit het best aan een specialist over die beschikt over een speciaal certificaat. De vakman bepaalt dan bijvoorbeeld welke dikte kan volstaan (ca 3 à 5mm), creëert de perfecte kleurschakering, zorgt ervoor dat er geen naden zijn en werkt het materiaal volledig volgens jouw wensen af.

WAAROM WIJ VOOR MAATMEUBILAIR AFGEWERKT MET MORTEX KOZEN

Wij hebben ervoor gekozen om eet- en salontafels en keukenwerkbladen op maat te maken en af te werken met Mortex om volgende redenen:

 • Jij krijgt een tafel of werkblad passend in jouw interieur en geheel volgens jouw smaak.
 • Je hebt de volledige keuzevrijheid en creëert zelf jouw droommeubel.
 • Mortex past in alle mogelijke interieurstijlen.
 • Mortex hecht zich op bijna alle mogelijke ondergronden wat ons in staat stelt om enkel met kwalitatieve materialen te werken.
 • Er is een groot aanbod aan diverse kleuren, met of zonder schakeringen of effecten. Zo kies jij of jouw tafel in het interieur opgaat of net de ultieme eyecatcher wordt.
 • Met Mortex kun je niet alleen een authentieke betonlook creëren, maar ook diverse andere stijlen zoals natuursteen.
 • Het materiaal is uiterst sterk en duurzaam en heeft dus een lange levensduur.
 • Mortex is ook zeer flexibel zodat het mooi meebuigt met de vormen van de ondergrond.
 • Mortex is scheur-, kras- en slijtvast en dus uiterst handig bij het gebruik als dekking van je keukenwerkblad.
 • Bovendien is het waterdicht en naadloos waardoor er nergens vocht tussen kan wegsijpelen.
 • Dankzij de hittebestendigheid zet je probleemloos een hete pan op het werkblad of op de keukentafel. Al raden we een onderzetter toch aan.
 • Mortex neemt vlot de omgevingswarmte op. In tegenstelling tot bepaalde andere materialen, blijft de salontafel dus niet ijskoud, maar past zich aan aan de omgevingstemperatuur. Heerlijk voor wie graag zijn voeten op de salontafel legt…
 • En last but absoluut niet least! Mortex is uiterst onderhoudsvriendelijk. Vlekken worden eenvoudig verwijderd en je tafel of werkblad is in een oogwenk schoongemaakt.

EN DE MINPUNTEN?

De eerlijkheid gebiedt ons uiteraard ook om de minpuntjes te vermelden:
Zoals reeds gezegd dient het aanbrengen van Mortex door een specialist te gebeuren. Het is erg arbeidsintensief en gebeurt volledig met de hand. Hierdoor lopen de werkuren en dus ook de prijs op.

Als je echter de prijs-kwaliteit van Mortex vergelijkt met andere toplagen, zul je ontdekken dat Mortex erg goed scoort en al zeker goedkoper is dan een tafel of keukenblad uit natuursteen. Bovendien gaat een meubel gemaakt uit kwalitatief materiaal met een toplaag uit Mortex een leven lang mee.

WIST JE DAT?

 • Mortex een Belgische uitvinding is en reeds meer dan 40 jaar bestaat? Pas sinds enkele jaren wint het product echt aan populariteit en wordt steeds meer gebruikt.
 • Mortex zeer milieuvriendelijk is? Het is samengesteld uit 95% natuurlijke ingrediënten afkomstig uit Europa. Bovendien kan het door een vakman ter plaatse worden gepigmenteerd, waardoor het vervoer milieuvriendelijker is en je productverspilling voorkomt.
 • De Mortex bekleding zich onderscheidt van alle andere gelijkaardige oplossingen door zijn minerale uitzicht? De textuur doet denken aan steen en geeft een natuurlijk en warm resultaat bij het aanraken.